Ерасмус+ пројекат THE GAMES OF KNOWLEDGE – MОБИЛНОСТ

У оквиру Ерасмус+ пројекта „Игре знања”, наши наставници су у периоду 9. – 13. 5. 2022. године, у Хелсинкију били полазници курса INNOVATIVE APPROACHES TO TEACHING, у реализацији организације International Training Center.

Кроз ову обуку наставници су ојачали компетенције за планирање и спровођење наставних метода које одговарају савременим циљевима учења и мотивационим аспектима савремених ученика. Путем представљања образовних система и размене професионалних искустава са колегама, учесницима обуке из других европских земаља (Шпаније, Бугарске, Румуније, Хрватске, Словеније, Пољске, Чешке, Немачке и Данске), наставници наше школе стекли су нове идеје и смернице у европеизацији школске праксе.

Учесници обуке имали су прилику и да се упознају са историјом, културом, савременим политичким и ширим друштвеним уређењем Финске и, посебно, са системом образовања у тој земљи. Општепознато је да је образовни систем Финске, годинама уназад, најуспешнији у Европи, премда је и на светском нивоу у самом врху.

Наредни корак у оквиру пројекта је: дисеминација. Наши наставници ће припремити дисеминативне обуке и поделити стечена знања са колегама из свих заинтересованих школа.